pretjerano znojenje

Pretjerano znojenje – zaustavite ga na prirodan način

Pretjerano znojenje – problem svih nas! Kako ga spriječiti?

Pretjerano znojenje –  organizam se znojenjem oslobađa viška topline, štetnih tvari i toksina.

Ljudski organizam ima oko dva milijuna znojnih žlijezda.

Kada se temperatura tijela poveća, dio mozga koji se zove hipotalamus aktivira znojenje.

Na taj način se organizam oslobađa viška topline, štetnih tvari i toksina.

Mnogi ne znaju da znoj sam po sebi nema nikakav miris.

Međutim, kada dođe u kontakt s bakterijama na površini kože i nekim tvarima na odjeći i u zraku, počinje se razgrađivat, i na taj način nastaje neugodan miris.

Pravilnim održavanjem osobne higijene, ishranom i dovoljnim unosom tekućine u organizam, spriječit ćete neugodno znojenje.

5 PRAVILA PROTIV PRETJERANOG ZNOJENJA

  1. Hladna voda potiče znojenje, pa se tuširajte mlakom vodom i sapunima neutralne pH vrednosti. Oni čuvaju zaštitni kiseli omotač kože i sprječavaju razmnožavanje bakterija na površini kože.
  2. Nećete uvijek biti u prilici da se tuširate nekoliko puta dnevno, pa nekoliko puta dnevno isperite podlaktice pod mlazom vode. Tako ćete se rashladiti i samim time ćete se manje znojiti.
  3. Redovito uklanjajte dlačice ispod pazuha i s prepona. Znoj se zadržava na dlačicama, a onda lako dolazi u kontakt s zrakom i bakterijama.
  4. U ljetnim mjesecima nosite samo pamuk, lan i prirodne materijale. Svaki dan obucite sviježe oprane stvari jer bakterije na neopranoj odjeći stvaraju neugodan miris znoja.
  5. Dezodoranse za sprječavanje neugodnog mirisa stavljajte poslje tuširanja na čist pazuh. U suprotnom ćete postići kontraefekt – pojačat ćete znojenje, a miris će biti još neugodniji.

Pazite što stavljate na svoju kožu!

Rijetko koji dezodorans ne sadrži Aluminijske soli (aluminij-klorid, aluminij klorhidrat i aluminij-cirkonij) koji djelomično zatvaraju kanale znojnih žlijezda.

Čitajte deklaracije i pazite na svoje tijelo.

Koža je naš najveći organ i putem nje u svoj organizam unosimo i štetne sastojke koje se nalaze u sredstvima protiv znojenja.

 

 
%d blogeri kao ovaj: